De Herbalife Family Foundation: iets terug doen

De in 1994 opgerichte Herbalife Family Foundation (HFF) zet zich in om het leven van kinderen te verbeteren door organisaties te helpen gezonde voeding te leveren aan kinderen in achterstandswijken. HFF ondersteunt ook vaak hulpverlening als reactie op natuurrampen zoals de recente aardbeving in Nepal.

In 2005, introduceerde HFF met trots haar Casa Herbalife programma om gezonde en voedzame maaltijden te leveren door samen te werken met bestaande liefdadigheidsinstanties die kinderen aan gezonde maaltijden helpen. In datzelfde jaar werd het eerste Europese Casa Herbalife programma geopend in Hongarije. Casa Zuid Afrika opende in 2006 en in 2007 werd Casa Zambia geopend.
Tegenwoordig zijn er meer dan 130 programma’s opgestart op zes continenten.

HFF in Actie
Casa Herbalife NL/Het vergeten kind


In 2017 was HFF blij Het Vergeten Kind te verwelkomen in de Casa Herbalife familie. HFF zal Het Vergeten Kind ondersteunen door middel van donaties en vrijwilligerswerk door Onafhankelijke Herbalife Members en het personeel van Herbalife om kinderen in opvangcentra te helpen zodat ze toegang hebben tot gezonde voeding en outdoor-activiteiten.
 
De stichting is in 2007 opgericht onder de naam 'Guusje Nederhorst Foundation' door Dinand Woesthoff (leadzanger Kane) ter nagedachtenis aan zijn vrouw. Guusje kon slecht tegen onrecht tegen kinderen. Haar wens was om kinderen die een moeilijke kindertijd doormaken weer te laten lachen en stralen.
 
In goed overleg met Dinand Woesthoff wordt besloten om vanaf 2014 verder te gaan onder de naam 'Stichting Het Vergeten Kind' om zo al in de naamgeving te onderstrepen voor welke kinderen ze zich inzetten. Een grote groep kwetsbare kinderen in opvangcentra. Deze kinderen zie je niet en hoor je niet. En daarom is het zo makkelijk om ze te vergeten. 
 
In Nederland leven tienduizenden kinderen die niet de kans krijgen om kind te zijn. Bij ruim 50.000 kinderen gaat het zo mis dat ze niet meer thuis kunnen wonen. Ze wonen op een crisisplek, in een pleeggezin, op een leefgroep of in de vrouwenopvang. Het Vergeten Kind maakt deze kinderen zichtbaar en helpt ze zodat ze volwaardig kunnen participeren in de maatschappij.
 

Hoe mooi is het door de producten van Herbalife te gebruiken tegelijk een mooi doel te steunen.